И к’во правим при челен удар?

Спас Спасов, 19 юни 2012г.

Този текст беше разпространен днес от агенция БГНЕС.  Позволявам си да го публикувам тук, поради неоспоримата фундаменталност на триединството между хрумване, ефект и потенциален дефект.

„Русенецът Спиро Янкулов преобрази опела си в чест на премиера Бойко Борисов, съобщава БГНЕС.

Като заклет негов фен, той е поръчал да изрисуват лика на министър-председателя върху капака на автомобила му.

Спиро Янкулов разказва, че харесва лидера на ГЕРБ още от времето, когато е бил състезател по карате, още повече, че самият Спиро е бивш футболист. Според русенеца и като премиер Борисов си върши добре работата и затова решил да изрази по този нестандартен начин отношението си. Със задачата да изрисува премиера бил натоварен русенският художник Илиян Илиев, който се занимава с графичен дизайн и рисува с аерограф. Илиян е познат сред рокерите, на които прави тунинги по моторите и каските.

„Заедно стигнахме до консенсус как да изглежда Бойко Борисов. Това е една от най-редовните му пози, замислен, с кръстосани ръце. Най-трудно ми беше да направя такъв голям портрет, защото в университета сме рисували по-малки, но се получи“, казва Илиян Илиев. Творбата е завършена за три дни, като авторът е работил със специални лакове.

Изображението на премиера върху капака на опела веднага се превърнало в атракция.

„Кефя се, като го карам, защото младите, като ме видят по светофарите и ми правят така – ок, ок. Младежите го обожават, радват се, а момичетата се снимат с него. Дори ми искаха колата за абитуриентските балове, но аз не я дадох, защото съпругата ми се сърди“, обяснява русенецът.

Засега той не възнамерява да продава уникалния си автомобил, въпреки че има оферти от Германия и Холандия. Примерът на Спиро Янкулов скоро ще бъде последван от негови приятели. Единият от тях е решил да нарисува на колата си портрет на вътрешния министър Цветан Цветанов“, гласи информацията на БГНЕС.

И к’во правим при челен удар?