Не чупете телевизора! Бареков не е там

Въпреки методичните си изпускания не Николай Бареков е дефектът на медията, в която работи. Доказва го фактът, че и раздялата му с предишни работодатели не промени с нищо нрава им. Той е проявление на „концепцията“, създала Нова българска медийна група (НБМГ), функция на заговора, заради който тя съществува.

Самата идея за придобиване на медии чрез скрито държавно финансиране и използването им като монополна платформа за обслужване на властта (която и да е тя) е гениално фашизоидна. Колкото до станалото в ефира на ТВ7 вчера, то не е нищо друго, освен доказателство, че реализацията на този план вече е стигнала твърде далеч.

Така или иначе обаче в България съществува многопартийна система. Макар да изглежда другояче, сама по себе си тя не е гаранция за демокрацията. Гаранцията са свободните медии и гражданския сектор. За това и всички очаквания за реакция срещу бъга „НБМГ“ сега са фокусирани върху тях.

Логичното последствие от това, което бе позволено да се случи в студиото на една от националните телевизии със сателитно, кабелно и ефирно разпространение, е поставянето й в пълна изолация. От петък нататък там нямат работа нито един опозиционен политик, нито един журналист от медия извън кръга „Пеевски“ и нито един представител на гражданско сдружение в България. Обратното ще е признак на корист, безпринципност и колаборационизъм. Става дума за бойкот, ако казано иначе не е ясно. Как и дали ще реагират колегите на Бареков, е отделна тема.

За малко оптимизъм в края на цялата тази мрачна история, ето един коментар от форума след статията на „Дневник.bg“ за случката в ТВ7:

„Некоректно Бюреков :):) Защото не даваш възможност другата страна да ти отвърне по същия начин 🙂 Нали не мислиш, че някой ще си счупи телевизора заради тебе?“.