Това не са избори! Това е превземане на държавата с партизанска война!

Кметът на врачанското с. Галиче Ценко Чоков и водачът на листата на ДПС във Враца Камен Костадинов
Кметът на врачанското с. Галиче Ценко Чоков и водачът на листата на ДПС във Враца Камен Костадинов

1. Двамата строги мъже на снимката са Ценко Чоков, кмет на врачанското с. Галиче и водачът на листата на ДПС във Враца Камен Костадинов.
2. В Галиче има 1570 регистрирани гласоподаватели (по протоколите от трите секционни избирателни комисии там – виж документите в края на текста).
3. Според служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов Камен Костадинов е дарил преди изборите 70 хил. лв. на пенсионерския клуб и ловната дружинка в с.Галиче.
4. От архива на имотния регистър става ясно, че само на 25 май 2011г. Ценко Чоков е направил около 800 вписвания за десетгодишна аренда на земи, собственост на негови съселяни.
5. Пак според протоколите от трите избирателни секции в с.Галиче там на 5 октомври са гласували близо половината от избирателите – 813 души. А от тях – пак около половината, са избрали ДПС и Костадинов.

Това не са избори! Това е превземане на държавата с партизанска война.

След нейния триумфален край не чух по-откровен и точен коментар от този на Дорис Фиала, която ръководи делегацията на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), следяща за вота у нас: „Ние трябва да помислим дали да не бойкотираме изборите. Ние не трябва да позволим да бъдат използвани за легитимираме на силно съмнителна система от гледна точка на закона и отчетността“.

Protokol-1    Protokol-2    Protokol-3