Тайният „План Б“ на Варна (на български)

 

VARNA2019_#SUPPORTСпас СПАСОВ, 19 септември 2014г.

(От „Дневник“)

Месеци наред преди окончателния избор на журито, с който на 5 септември т.г. Пловдив бе номиниран за Европейска столица на културата през 2019г., Варна пазеше дълбока тайна – т.нар. „bid book“ (от англ. – книга, съдържаща описание на оферта/предложение).

Става дума за финалния документ с описанията на всички дейности и инфраструктурни проекти, които градът смяташе да реализира до 2019г. в случай, че бъде излъчен за победител в конкурса.

След провала на варненското участие в надпреварата, съдържанието на „bid book“-а се превърна в т. нар. „План Б“, който екипът, работил по кандидатурата на града за Европейска столица на културата, смята да реализира въпреки неуспеха си. Но отново остана „полутайна“. В сайта на варненската кандидатура е публикуван единствено негов вариант на английски език.

Дневник успя да получи българския превод на документа, с който Варна опита да впечатли журито на конкурса за културна столица на Европа. С пълното му съдържание можете да се запознаете в прикачения фйл – BID_BOOK_BG.

––––––––––––-

Към публикацията на същия текст в „Дневник.bg“