Аз няма да повярвам!

Най-вероятно утре официално ще бъде съобщено, че  делото за трагичния край на Пламен Горанов е прекратено. В продължение на пет месеца то беше водено за подбудителство към самоубийство срещу неизвестен извършител.

С други думи – утре ще стане ясно, че виновен за смъртта на Пламен няма. Или, че единственият виновен е самият той.

От говорителката на варненската районна прокуратура Десислава Йотова преди малко научих, че резултатите от разследването най-вероятно ще бъдат оповестени писмено, в текста, който медиите ще получат по мейл, „ще бъде казано всичко“ и по-нататъшни въпроси ще са напълно излишни.

Другото, което научих пак днес е, че след края на делото материалите от разследването по него, както и до сега, ще останат тайна – записи от охранителните камери на Община Варна и частното дружество „Варна Ефкон“, ползвани без договор от МВР, протоколите от разпитите на свидетелите, събраните веществени доказателства… А това означава, че за всичко, което се е случило пред вратата на варненското кметство на 20 февруари т.г. ще трябва да се доверим единствено на дознанието и на прокуратурата. Другото ще остане тайна, както и до сега.

Аз имам сериозни основания (поне в конкретния случай) да не вярвам нито на дознанието, нито на прокуратурата. И ще се обоснова – утре в „Дневник“.